Research

Onderzoek

Het Retail Design Lab is een kennisplatform van de onderzoeksgroep Retail Design aan de Faculteit Architectuur & Kunst van Universiteit Hasselt. Wij hebben jaren ervaring in wetenschappelijk onderzoek en maken deze wetenschappelijke inzichten sinds 2016 ook toegankelijk én praktisch toepasbaar via dit platform.

Tools

Tools

Op deze website vind je allerlei praktische tools die gemakkelijk te gebruiken zijn voor retailers en (retail) designers. Daarnaast kan je hier ook richtlijnen en tips & tricks terugvinden. Om dit alles te illustreren hebben we enkele winkels geanalyseerd en als case studie uitgewerkt. Gebruik deze inzichten om gefundeerde (ontwerp)beslissingen te nemen om de winkelervaring te optimaliseren! 

Consultancy

Consultancy

We proberen via zoveel mogelijk kanalen onze kennis tot bij jullie te krijgen. We geven regelmatig lezingen, organiseren opleidingen en we werken als consultants voor ontwerpers en retailers groot en klein. Interesse, vragen? Laat het ons gewoon weten. 

Bekijk zeker ook onze pagina's op Facebook, Instagram of Youtube waar we regelmatig met alle plezier onze kennis met jullie delen. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de dingen die we organiseren.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Voor zowel kleine als grote retailers...

Het Retail Design Lab heeft ervaring in het adviseren van retailers uit de meest uiteenlopende sectoren. Wij kunnen retailers in elke fase van het ondernemerschap ondersteunen in de optimalisatie van de fysieke winkelervaring.
Ontdek hoe wij jou kunnen adviseren als:
KMO 
Keten/showroom

 

Wij zijn ook actief als adviesverlener bij de KMO-portefeuille waardoor het voor KMO'ers ook extra interessant wordt om ons in te schakelen.

Voor ontwerpers & consultants...

Het Retail Design Lab biedt ook wetenschappelijke ondersteuning aan ontwerpers of consultants tijdens het ontwerpproces. Hiervoor geven we ook opleidingen of maken we onze praktisch toepasbare tools op maat.

Benieuwd? 
Lees er meer over.

Steden, gemeenten & sectororganisaties...

Eerder geïnteresseerd in overkoepelende adviezen of opleidingen? Wij werken graag een opleiding of adviestraject op maat uit.

Benieuwd?
Ontdek hoe we dit aanpakken.

Ontdek onze laatste nieuwtjes

Wil je echt helemaal up-to-date blijven? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

News

BEST WISHES FOR 2024!

Best wishes from the Retail Design Lab team.