Onderzoek

Met het Retail Design Lab willen we wetenschappelijke inzichten, praktisch toepasbaar maken. Gebruik deze inzichten om gefundeerde (ontwerp)beslissingen te nemen om de winkelervaring te optimaliseren!

Verzamelen van kennis

We hebben daarom alle kennis verzameld rond retail design die voortkomt uit wetenschappelijk onderzoek en dit uit heel de wereld. Op deze website kan je deze informatie terugvinden in verschillende toepassingen: tools, richtlijnen, tips en tricks, opleidingen en enkele case studies om dit alles te illustreren.

Spread the word

We proberen via zoveel mogelijk kanalen onze kennis tot bij jullie te krijgen. Bekijk daarom ook onze Facebookpagina, of ons Youtube kanaal. We geven ook regelmatig lezingen, we werken als consultants en organiseren opleidingen. Interesse, vragen? Laat het ons gewoon weten.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Tools! Tools! Tools!

Op basis van wetenschappelijke inzichten, kennis en ervaring van experts uit de praktijk, en onze eigen ervaring, hebben we enkele tools ontwikkeld. Enkele tools helpen in het proces naar het creëren van meer belevingsgerichte winkels. Een nieuwe lading tools ondersteunen het proces naar meer duurzaam ontwerpen.

Lees meer

Opleidingen om de winkelervaring te optimaliseren

Naast onze opleidingen op maat, organiseren we studiedagen, congressen en summer schools.

Lees meer

Persoonlijk advies en audit van jouw winkel

Liever een expert die langskomt? Vraag een van onze retail experience design experts om advies op maat. Ons advies kan gaan van een audit gekoppeld aan een rapport met concrete tips en tricks, tot de uitwerking van een strategisch grondplan en moodboard.

Lees meer

Laat je inspireren

Bekijk onze case studies of lees een van onze interessante nieuwsberichten.

Case study

Rituals

News

Het Retail Design Proces Model is opgefrist!

We deelden al enkele jaren een versie van 'Het Retail Design Proces Model' dat we ontwikkelden. Het huidige klimaat (de consument die naar relevante ervaringen zoekt, en de pandemie) vroeg om een grondige analyse en herwerking van het model.