Onderzoek

Onderzoek toont niet enkel aan dat de winkel een communicatiemiddel is dat sterk het gedrag van de consument kan beïnvloeden, maar dat er ook een heel deel kleine facetten zijn die elk hun impact hebben op het gemoed, het gedrag en de emoties van de klant. 

Verzamelen van kennis

We hebben daarom alle kennis verzameld rond retail design die voortkomt uit wetenschappelijk onderzoek en dit uit heel de wereld. Op deze website kan je deze informatie terugvinden in verschillende toepassingen: tools, richtlijnen, tips en tricks, opleidingen en enkele case studies om dit alles te illustreren.

360° beleving

Gezien online retailers staan voor gemak, prijs en aanbod zou het fysieke punt moeten inzetten op beleving en service. Dit zijn twee aspecten die online scheiden van offline. Daarnaast kan je online niet meer wegdenken in het fysieke winkelpunt. Beide werelden lopen in elkaar. Lees onze nieuwsberichten en richtlijnen om te ontdekken hoe deze werelden kunnen samensmelten.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Enkele toolkits om te komen tot meer belevingsgerichte winkels

Op basis van wetenschappelijke inzichten, kennis en ervaring van experts uit de praktijk, en onze eigen ervaring, hebben we enkele tools ontwikkeld die helpen in het proces naar het creëren van meer belevingsgerichte winkels.

Lees meer

Retail experience design opleiding

Naast de Masterclass Advanced Retail Design voor professionals, bieden we ook opleidingen op maat aan, organiseren we studiedagen, congressen en summer schools.

Lees meer

Persoonlijk advies en audit van jouw winkel

Liever een expert die langskomt? Vraag een van onze retail experience design experts om advies op maat. Ons advies kan gaan van een audit gekoppeld aan een rapport met concrete tips en tricks, tot de uitwerking van een strategisch grondplan en moodboard.

Lees meer

Laat je inspireren

Bekijk onze case studies of lees een van onze interessante nieuwsberichten.

Case study

Dille & Kamille

News

Slotevent 'WE LIVE IN A MATERIAL WORLD' op 10/10/2019

Wat hebben duurzaamheidmateriaalkeuzes en beleving gemeen als het over winkels gaat? Ontdek de resultaten van een tweejarige studie (TETRA-project) op deze studieavond. We lichten toe hoe je belevingsgericht materialen kan selecteren, hoe je materialen kan kiezen met aandacht voor het milieu, en welke tools we ontwikkeld hebben die dit keuzeproces ondersteunen.