Retail design lab

Het Retail Design Lab is een kenniscentrum aan de Faculteit Architectuur en kunst van de Universiteit Hasselt. Binnen de onderzoeksgroep ArcK focussen we ons met het onderzoek op hoe de ruimtelijke omgeving, de winkel in dit geval, ervaren wordt door zijn gebruiker, de klant. We kijken naar zowel perceptie, het gedrag en de emotie. Het onderzoek is nauw verweven met de opleidingen die de Faculteit organiseert en de projecten die we doen voor, en in samenwerking met, het werkveld (retailers, ontwerpers, leveranciers, steden en gemeenten, etc). Deze website is tot stand kunnen komen met financiële steun van de Vlaio en de bedrijven (zie partners) die mee in het project gestapt zijn.

intro
mission
Onze missie

Onze belangrijkste missie is de beleving van de klant in winkels te verbeteren door in te grijpen op het design van de winkel. Wij willen hiermee retailers helpen om te komen tot meer belevingsgerichte winkels, en om ontwerpers en student-ontwerpers te helpen om meer kennis-gefundeerde ontwerpbeslissingen te maken teneinde de beleving in de winkel te optimaliseren. Via deze website willen we de kennis rond retail design verhogen.

contact us

Neem contact met ons op

Contacteer ons

Ons team

Katelijn
Prof. dr. Katelijn Quartier
Post-doctoraal onderzoeker / retail design expert
Katelijn is de bezieler van onderzoek in retail design. Samen met het team heeft ze het zaadje dat 13 jaar geleden geplant is, grootgebracht tot wat het Retail Design Lab nu vertegenwoordigt.
Charlotte
Charlotte Beckers
Onderzoeker & consultant
Als interieurarchitect en trendwatcher met een specialisatie in retail design vormt Charlotte de schakel tussen de theorie en de praktijk. Zij vertaalt wetenschappelijke publicaties naar relevante tips & tricks.
Ann
Dr. Ann Petermans
Post-doctoraal onderzoeker
Met een doctoraat in beleving heeft Ann mee de grondbeginselen gelegd voor het lab. Vanuit een referentiekader, breder dan retail, is Ann expert in design for wellbeing, iets waar retailers vandaag ook op zouden moeten inzetten.
Elisa
Elisa Servais
Doctoraatsstudent
Als doctoraatsstudent is Elisa bezig te onderzoeken wat de mogelijke ROI van beleving is. Of anders gezegd, wanneer is het zinvol om in beleving te investeren?